Дринско – савскa – кајак – кану регата

На рекама Дрини и Сави од Вишеграда до Сремске Митровице у периоду од 30.04. до 08.05.2016. „Српски веслачи ТИД-а“ организују 17. Меморијал Витомир Диздаревић–Адмирал Кук, Дринско-савску, међународну, спортско, рекреативно, туристичку кајак-кану и веслачку регату.
Регата није предвиђена – намењена за обуку кајакаша почетника.
Број учесника, због смештајних капацитета и компактности групе, је ограничен на 80 особа. Кампови су у непосредној близини угоститељских објеката и продавница за снабдевање. Располажу чесмом са хладном водом и тоалетом.
Дрина је лепа, брза (6-10 km/час) зелена и хладна река. Дрином весламо кроз два језера дужине око 87 km. Сава је спора (3-4 km/час) и широка (>250m).
У појединим местима (Вишеград, Стари брод, Перућац, Љубовија, Мали Зворник, Црна Бара) могућ је боравак у хотелу или приватном смештају.
Регата креће из Вишеграда – Република Српска, Босна и Херцеговина а испред бране на Перућцу прелази у Републику Србију. Затим до ушћа у Саву Дрина је погранична река и њена лева обала припада Републици Српској, на чију територију је забрањен излазак без редовне царинске и пасошке контроле. Због прибављања дозвола за одржавање регате властима Републике Србије и Босне и Херцеговине – Републике Српске учесници су дужни да своје пријаве са личним подацима доставе организатору најкасније 15 дана пре старта регате.

р.бр. име и презиме,
е-адреса,  мобил
датум рођења адреса бр. пасоша.
лич. карта
место старта место завршетка врста чамца
1.
2.
3.

Котизација за домаће учеснике којом се покривају трошкови организације и припреме износи 10 € у динарској противредности.
Исхрана је индивидуална. Учесници морају да поседују шатор, врећу за спавање, прикладну гардеробу (кишне кабанице, капе), обућу и самоспас (прслук за спасавање). Сваки учесник треба да има колица за превоз чамаца.
Организатор возилом и приколицом за чамце прати регату.
Пратња регате путничким возилом са сопственим возачем је дозвољена и пожељна.
Превоз на старт је индивидуалан.
Од Белог Потока до Вишеграда и назад користићемо мини бус за 20 кајакаша са приколицом за превоз чамаца и опреме.
Цена комплетног превоза износи 50 € по особи.
Број места ограничен. Заинтересовани треба да се пријаве и уплате аванс за резервацију мини буса.
За улаз у БиХ сопственим возилом потребан је зелени картон. Пре излаза или улаза у Србију свако возило плаћа таксу за пролазак кроз национални парк у износу 100 динара/путнички ауто или бус 8+1. За аутобусе такса износи 350 динара.
До кампова је могућ прилаз аутомобилом. До кампа у „Старом броду“ у случају кише се препоручује да се возила оставе на 2 km. oд кампа на тврдом насутом путу.
Сваки учесник треба да поседује полису животног осигурања.
Сваки учесник пре старта потписује изјаву на матерњем језику: да познаје вештину пливања, да нема здравствених проблема, да неће веслати под дејством алкохола или психоактивних супстанци, да учествује на Регати о свом трошку и на сопствени ризик, да поседује полису животног осигурања, да поседује самоспас и да ће га користити, да чамац који користи поседује ваздушне коморе, да ће весло имати везано за чамац, да ће се кретати у групи и да ће се придржавати инструкција организатора Регате.
Пре старта се одређују вође националних група преко којих ће организатори остваривати комуникацију.
Пре старта се обавља технички састанак са учесницима, на коме сви на поклон добијају програм дешавања, мајицу и налепницу са знаком регате и организатора.
Учесници регате се могу прикључити на успутним етапама, а такође могу се искључити пре циља у договору са организатором.
Пре почетка регате предлажемо посету: селу Злакуса и Терзића авлију, манастима Ваведење, Вазнесење, Јовање у Овчарској клисури, Мокрој Гори, манастирима Добрун и Дражевина.
Скуп учесника је у Вишеграду, у суботу 30.04.2016. године до 19:00 код „Спортског центра„. Постављање кампа и ноћење. Учесници у Вишеград могу доћи и у петак 29.04.2016.

дан Датум Старт циљ обала
с.   30.04. до 19:00 Долазак на старт десна
н.   01.05. до 09:00 старт Вишеград (РС) Стари Брод (РС) десна 17
п.   02.05. до 09:30 Стари Брод (РС) Перућац (СРБ) десна 37
у.   03.05. до 09:30 Перућац (СРБ) Рогачица (СРБ) десна 29
с.   04.05. до 09:00 Рогачица (СРБ) Лоњин (СРБ) десна 44
ч.   05.05. до 10:00 Лаоњин (СРБ) Мали Зворник (СРБ) десна 29
п.   06.05. до 10:00 Мали Зворник (СРБ) Црна Бара (СРБ) десна 70
с.   07.05. до 10:00 Црна бара (СРБ) Сремска Митровица лева 47
н.   08.05. Сремска Митровица Повратак кући

Вишеград: Камп код Спортског центра (спортска хала и фудбалски терен). Тоалет, вода и тушеви. Од кампа до реке Дрине 600 m.
Добро снабдевен град. Индивидуално разгледање „Андрићграда“, „Каменграда“

Стари Брод: Уређен камп у етно стилу са рестораном. Тоалети и вода. Туширање топлом водом се наплаћује. У близини нема продавнице. Могуће ноћење у бунгалову.

Перућац: После граничне контроле излазак на десну обалу пре бране испред хотела „Језеро“. Гранична
контрола до 17h на обали. Преношење чамаца 1500m до ливаде за камповање код радничких барака. Могуће коришћење кампа који се
плаћа, код ресторана „Врело“. Тоалети и вода у хотелу. Могуће ноћење у хотелу „Језеро“ или „Врело“ >2 km.

Рогачица: Камп на огромној ливади поред речног бара – flus bar. Вода, тоалет, туш. У близини нема продавнице. Ушће речице Рогачице. Изненађење за све учеснике регате.

Лоњин: камп је на приватном простору, на обали 5 km. низводно од Љубовије. Тоалет, вода и импровизовани туш из бурета. Могућ индивидуални поподневни излет до манастира Соко Град удаљеног 8 km. Могуће ноћење у мотелу удаљеном 2 км.

Мали Зворник: Преношење чамаца пре Малог Зворника. У случају да има заинтересованих, могућа комерцијална посета најстаријој хидро-електрани у Србији или подземном граду Карађорђевића, где нас дочекују представници Туристичке организације општине и рибочуварске службе. Камп је у граду на фудбалском стадиону, тоалет, топли туш, где предност имају жене.

Црна Бара: Излаз на плажу. Камп поред етно ресторана на ливади код напуштеног мотела, 500 m. од обале. Вода на суседном имању. До продавнице 1km.
Сремска Митровица: Излазак и камп код Кајак клуба „Вал“, вода, тоалет, туш у клубу.
Ресторани, продавнице. 400 m до центра града.

Сутрадан ујутру са водичем разгледање града и музеја у коме је рођено 10 римских императора.
После тога одлазак кући.

Пријаве и остали детаљи код организатора Регате.

Организатори Регате