18. МЕМОРИЈАЛ ВИТОМИР ДИЗДАРЕВИЋ – АДМИРАЛ КУК
allwaxtorture

18. МЕМОРИЈАЛ ВИТОМИР ДИЗДАРЕВИЋ – АДМИРАЛ КУК

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

buy tastylia oral strips online without prescription http://azortin.pl/?rtysa=opcje-binarne-zulutrade&a4d=1f КАЈАКАШКА РЕГАТА ДРИНА САВА 2017.

http://dogfriendlyrental.com/mini-iphone-hülle-iphone-hüllen-shop-iphone-hülle-mit-foto-wann-kommt-das-iphone-6-außergewöhnliche-handyhüllen-Louis-Vuitton.html Последње недеље априла из Вишеграда у Републици Српској кренула је кајакашка регата на свој пут до Сремске Митровице, дуг 360 km.
Окупило 100 учесника из Немачке, Аустрије, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Републике Српске, Србије а имали смо и једног учесника који је стигао из Аустралије.
Термин регате Дрина Сава је рано пролеће када су временске прилике променљиве а ниво воде и опасности велике те је регата намењена искључиво за искусне кајакаше.
Ове године смо имали изузетно лепо време. Кише је било само две ноћи када смо већ били у шаторима.
Принцип регате је дневно веслање и ноћење у предходно одређеним импровизованим камповима, јер у Србији постоји врло мали број условних и категорисаних кампова.
Дневне етапе су се кретале од 17 – 78 km.

buy propecia ebay Циљ регате је промоција реке Дрине, Подриња, Западне Србије и Републике Српске и позитивно представљање културе, историје, народа, традиције, обичаја, етнологије, екологије, привреде и туристичких потенцијала овога краја.
И ове године мото наше регате је ''Веслањем за чистију Дрину'' и свуда куда пролазимо указујемо на немар, непажњу и бахто понашање оних који загађују природу, реке и приобаље. Много је дивљих депонија поред реке и неразвијена свест људи да природу требамо чувати.
У Вишеграду, Врхпољу - Љубовија, Малом Зворнику и Црној Бари - Богатић дочекали су нас и били наши домаћини представници општинских власти и Туристичких организација.
Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић био је наш водич кроз Андрићград и провео кроз просторије нове зграде општине.
На првој етапи, после Вишеграда, на левој обали Дрине, посетили смо цркву и спомен обележје Стари Брод. Ту је страдало 6000 Срба на Младенце, 22. марта 1942. године, од стране усташа и муслиманских јединица а све до скоро се о тим неделима и злочину није говорило за ради лажног братства и јединства народа који живе на овом подручју.
Сама река Дрина или Зеленика, како су је раније звали одушевила је учеснике регате из целе Европе, нарочито њен кањон на језеру Перућац.
Боравили смо у камповима који су били у етно стилу што показује чување традиције и обичаја људи који се овде баве туризмом.
Радна група за рурални развој Југоисточне Европе, скраћено SWG и Немачка организација за техничку сарадњу - GIZ и овога пута је препознала квалитет и идеју нашег пројекта и помогла организацију дешавања.

http://fisflug.is/?yrus=commodity-brokers&bef=85 Културно уметничка друштва из Љубовије и Малог Зворника приредили су фолклорни програм за учеснике регате.
Већ традиционално за вртић ''Црвенкапа'' у Малом Зворнику учесници регате прикупљају добровољни прилог за побољшање услова боравка деце.
Реванширали су нам се чланови ловачког и риболовачког друштва и припремили врло укусан ловачки гулаш за све учеснике регате.
Овогодишњу регату завршили смо испред кајак клуба Вал у Сремској Митровици. Посетили смо музеј у граду на чијој територији је рођено 10 римских императора.
Ово је један од примера како да се здравим начином живота, боравком у природи, бављењем рекреацијом, у овом случају кајаком, доведу гости из иностранства посете реке Дрина и Сава и упознају природне лепоте дуж њихових обала.
Организатор регате Дрина – Сава,
аутор текста и фотографија
Дејан Јовановић